Στήριξη σε ανέργους: Όλο το πακέτο στήριξης για 493.000 συμπολίτες μας.

ανέργους

Περίπου 493.000 ανέργους (ή το 43% των εγγεγραμμένων στον ΟΑΕΔ) καλύπτει το “πακέτο” στήριξης το οποίο έχει διαμορφώσει έως τώρα η κυβέρνηση στο πλαίσιο των μέτρων ενίσχυσης των κοινωνικών ομάδων που πλήττονται από τον covid-19.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε την καταβολή έκτακτης ενίσχυσης ύψους 400 ευρώ σε 155.000 μακροχρόνια ανέργους.

Oι κυβερνητικές διαρροές αναφέρουν πως δικαιούχοι της ενίσχυσης θα είναι οι μακροχρόνια άνεργοι έως δύο ετών. Δεδομένου ότι ως μακροχρόνια άνεργος θεωρείται για τον ΟΑΕΔ εκείνος ο όποιος είναι πάνω από ένα χρόνο χωρίς δουλειά, οι δικαιούχοι της ενίσχυσης θα είναι, σύμφωνα με το ίδιο σενάριο, όσοι είναι εγγεγραμμένοι από 12 μήνες και μία μέρα έως και 24 μήνες.

Ωστόσο, αυτό δεν είναι το μόνο μέτρο το οποίο έχει λάβει, κατά τον τελευταία μήνα της “κρίσης του covid-19” για τους ανέργους.

Για τους ανέργους που έληξε η επιδότηση;

Για τους ανέργους τους οποίους έληξε η επιδότηση κατά το α’ τρίμηνο του 2020, έχει θεσπισθεί δίμηνη παράταση της επιδότησης τους.

Σύμφωνα με όσα προκύπτουν από στοιχεία που διέρρευσαν από κυβερνητικούς κύκλους οι δικαιούχοι της παράτασης φτάνουν τους 193.000. Έτσι οι άνεργοι, είτε έχασαν την επιδότηση τον Ιανουάριο, είτε τον Φεβρουάριο, είτε τον Μάρτιο, θα λάβουν το επίδομα τους, τόσο για τον Απρίλιο όσο και για τον Μάιο. Το ποσό το οποίο τους προκύπτει σε δίμηνη βάση φτάνει ακόμα και τα 798 ευρώ.

Η δίμηνη παράταση επιδομάτων ανεργίας αντιστοιχεί στα εξής ποσά:

·  Έως 798,5 ευρώ για τους δικαιούχους της τακτικής επιδότησης ανεργίας (έως 399,25 ευρώ μηνιαίως). Το ποσό αυτό θα είναι προσαυξανόμενο κατά 10% επιπλέον για κάθε προστατευόμενο μέλος του δικαιούχου ανέργου.

· Έως 720 ευρώ για τους δικαιούχους βοηθήματος ανεργίας αυτοαπασχολούμενων (έως 360 ευρώ μηνιαίως).

· έως 400 ευρώ θα λάβουν οι δικαιούχοι του επιδόματος μακροχρόνιας ανεργίας (έως 200 ευρώ μηνιαίως).

Μάλιστα το μέτρο της δίμηνης παράτασης των επιδομάτων θα ισχύσει και για όσους λήξει η επιδότηση κατά τον τρέχοντα μήνα.

Παράλληλα, όπως έχει ανακοινώσει ο Υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης τροποποιείται το πρόγραμμα στήριξης μακροχρόνια ανέργων ηλικίας 55-67 ετών, ώστε να προσφερθούν επιπλέον 8.500 θέσεις εργασίας, 12μηνης διάρκειας.

Επίσης, τον ερχόμενο μήνα (Μάιο) θα ξεκινήσει πρόγραμμα για 36.500 άνεργους, αλλά και μονογονεϊκές οικογένειες, για οκτάμηνη κοινωφελή εργασία σε Δήμους και Περιφέρειες.

Ακολουθούν, επίσης, νέα προγράμματα από αρχές Μαΐου που θα καλύψουν επιπλέον 100.000 ανέργους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *