Οι προοπτικές του Τουρισμού και των Ξενοδοχείων

τουρισμού,

Οι θετικές προοπτικές για την αγορά των ξενοδοχείων και του τουρισμού,  μονοπώλησαν την 9η γενική συνέλευση του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδος, που έλαβε χώρα την Παρασκευή στο πλαίσιο της έκθεσης Horeca 2020.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Ο πρόεδρος του ΞΕΕ, Αλέξανδρος Βασιλικός, από το βήμα της συνέλευσης, υπογράμμισε ότι τώρα είναι κατάλληλη στιγμή οι επαγγελματίες του κλάδου να χαράξουν τη στρατηγική της επόμενης δεκαετίας.

Αποτέλεσμα εικόνας για Αλέξανδρος Βασιλικός,

Από την άλλη ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης εμφανίστηκε αισιόδοξος. “Το 2020 μπορεί πραγματικά να αναδειχθεί σε έτος ορόσημο για τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη”.

Αποτέλεσμα εικόνας για xarhw ueoxarhw

Το ΞΕΕ την ίδια ώρα ξεκινά επαφές με τις τοπικές κοινωνίες και τις Περιφέρειες, όπως και εξειδικευμένα σεμινάρια διαχείρισης κρίσεων. Πριν λίγες ημέρες άλλωστε υπογράφηκε συμφωνία ανάμεσα στο ΞΕΕ και την Ένωση Περιφερειών Ελλάδας που περιλαμβάνει την έναρξη διαλόγου σε περιφερειακό επίπεδο. Στο πλαίσιο αυτό συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθούν στις έδρες των Περιφερειών σε όλη την Ελλάδα 13 ημερίδες, με τη συμμετοχή όλων των αυτοδιοικητικών και των θεσμικών επαγγελματικών φορέων. Μέρος της συμφωνίας είναι και πραγματοποίηση εξειδικευμένων σεμιναρίων προσομοίωσης με τη χρήση σύγχρονων τεχνολογιών για την επικοινωνιακή διαχείριση τυχόν κρίσεων σε προορισμούς της χώρας και με στόχο την προστασία του brand και της φήμης τους από ενδεχόμενες απειλές.

Διαβάστε εδώ για τις επενδύσεις που αλλάζουν την Ελλάδα το 2020

Όπως ανακοινώθηκε τέλος στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης, αναμένεται να δημιουργηθεί ένας νέος φορέας κοινωνικής ευθύνης με πρωτοβουλία του ΞΕΕ. Τα αρχικά κεφάλαια για τη λειτουργία του φορέα ανέρχονται σε 1 δισ. ευρώ κεφάλαια που θα κατευθύνονται σε αδύναμες κοινωνικές ομάδες και για την ανακούφιση των τοπικών κοινωνιών που πλήττονται από κρίσεις. Η πρωτοβουλία θα φέρει τον διακριτικό τίτλο “HOTELS FOR”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.