Πλάκα | «Στο σφυρί» μοναδικό ακίνητο στην καρδιά της Πλάκας | Σε ποιον ανήκει

«Στο σφυρί» μοναδικό ακίνητο στην καρδιά της Πλάκας | Σε ποιον ανήκει

Βρίσκεται στη διασταύρωση των οδών Αγίας Φιλοθέης και Ναυάρχου Νικοδήμου- Βγαίνει στις 8 Ιουνίου με την τιμή πρώτης προσφοράς στα 3,69 εκατ. ευρώ

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

κείμενο Σταύρος Γριμάνης

Στην καρδιά της Πλάκας, ακριβώς δίπλα από τον μικρό Ναό της Αγίας Ειρήνης («Το Ρηνάκι της Πλάκας») βρίσκεται το ακίνητο της εταιρείας «Αέλλη Τεχνική και Εμπορική» και σίγουρα τόσο λόγω μεγέθους, όσο και της καλής εξωτερικής κατάστασης κερδίζει τις εντυπώσεις.

Η περιοχή της Πλάκας και ειδικότερα το σημείο που εντοπίζεται το ακίνητο είναι μια από τις πιο δημοφιλείς περιοχές, συγκεντρώνοντας πλήθη τουριστών κάθε χρόνο.

Αυτό λοιπόν το σπάνιο ακίνητο που από τη θέση του και μόνο θεωρείται «φιλέτο» έχει προγραμματιστεί να βγει σε πλειστηριασμό στις 8 Ιουνίου και με…αντίστοιχου επιπέδου τιμή πρώτης προσφοράς, που κατά την έκθεση εκτίμησης ορίστηκε στα 3,69 εκατ. ευρώ.

Επισπεύδουσα σε αυτή την περίπτωση δεν είναι κάποια τράπεζα ή εταιρεία διαχείρισης «κόκκινων» δανείων, αλλά η «Ακροπόλ Χαραγκιώνης» , η οποία προχώρησε στην κατάσχεσή του για ποσό οφειλής 1.963.860,60 ευρώ «πλέον τόκων και εξόδων εκτέλεσης».

Πρόκειται ειδικότερα για ένα οικόπεδο άρτιο και οικοδομήσιμο, επιφάνειας 240,91 τ.μ., που βρίσκεται στην Πλάκα, μέσα στο εγκεκριμένο σχέδιο του Δήμου Αθηναίων, και συγκεκριμένα στη διασταύρωση των οδών Αγίας Φιλοθέης και Ναυάρχου Νικοδήμου.

Επί του οικοπέδου αυτού υπήρχε πεπαλαιωμένη ημιτριώροφη οικία, η οποία κατεδαφίσθηκε σχεδόν καθ’ ολοκληρία, πλην των τεσσάρων εξωτερικών τοίχων, οι οποίοι παραμένουν λόγω του ότι οι κύριες όψεις του κτιρίου κηρύχθηκαν διατηρητέες από το 1981, ενώ όπως σημειώνεται δεν έχει γίνει καμία περαιτέρω οικοδομική εργασία από τότε.

Η οφειλέτρια εταιρεία, που το απέκτησε το 1992, ωστόσο το έχει ανακατασκευάσει πλήρως με αποτέλεσμα σήμερα να είναι πλέον ένα σύγχρονο κτίριο.

Όπως προκύπτει από την αυτοψία και την έκθεση εκτίμησης, αυτό αποτελείται από έξι επίπεδα και πιο συγκεκριμένα Β’ υπόγειο, Α’ υπόγειο, ισόγειο, πλατύσκαλο, Α’ όροφο και δώμα. Ειδικότερα, το υπόγειο έχει εμβαδόν 95,25 τ.μ., το ισόγειο 192,32 τ.μ., το πλατύσκαλο 15,20 τ.μ., ο Α όροφος 209,09 τ.μ. και το δώμα 73,57 τ.μ. Επίσης, το Β’ υπόγειο είναι χαρακτηρισμένο καταφύγιο και δεν θεωρείται ότι λαμβάνει κάποια εμπορική αξία.

Η συνολική επιφάνεια του ακινήτου ανέρχεται σε 901,67 τ.μ. Σημειώνεται ότι το Α’ υπόγειο και το ισόγειο έχουν επαγγελματική χρήση ενώ ο Α’ όροφος και το δώμα έχουν χρήση κατοικίας. Επίσης, η συνολική επιφάνεια των εμπορικών χώρων, ανέρχεται σε 585,43 τ.μ.

Τα βάρη του ακινήτου

Το ακίνητο κουβαλάει όμως και ορισμένα βάρη για οφειλές της «Αέλλη Τεχνική» (πρώην «Λέξις Ανώνυμος Τεχνική και Εμπορική Εταιρεία») και συγκεκριμένα:

-Υποθήκη υπέρ της «Ακροπόλ Χαραγκιώνης» για ποσό 2,2 εκατ. ευρώ εγγραφείσα στις 12/5/2020.
-Προσωρινή διαταγή του Προέδρου του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών από τις 16/10/2013 περί απαγόρευσης κάθε νομικής και πραγματικής μεταβολής των ακινήτων πραγμάτων, υπέρ τριών ιδιωτών και μέχρι των ποσών 1,6 εκατ. ευρώ, 1,3 εκατ. ευρώ και 350.000 ευρώ αντίστοιχα. Η προσωρινή αυτή διαταγή ανακλήθηκε στις 3/4/2014.
-Αναγκαστική κατάσχεση υπέρ της «Ακροπόλ Χαραγκιώνης» για ποσό 1,96 εκατ. ευρώ εγγραφείσα στις 2 Νοεμβρίου 2021.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *