ΠΕΝΕΝ – Lana | Συνεχίζεται η ομηρία των 47 ναυτικών στα δύο πλοία στο Ιράν

ΠΕΝΕΝ - Lana | Συνεχίζεται η ομηρία των 47 ναυτικών στα δύο πλοία στο Ιράν

Μια νέα δυσμενής εξέλιξη σημειώθηκε χθες σχετικά με τον απεγκλωβισμό των 47 Ναυτεργατών που είναι σε μια ιδιότυπη ομηρία από ένοπλους στρατιώτες του Ιράν στα δύο ελληνόκτητα πλοία «DELTA POSEIDON» και «PRUDENT WARRIOR», τονίζει με ανακοίνωση της η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού και επισημαίνει:

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

«Ενώ στο ρώσικο Δ/Ξ «LANA» έχει προχωρήσει η διαδικασία μετάγγισης του ιρανικού φορτίου του (πετρέλαιο) ξαφνικά κατατέθηκε προσφυγή στον Άρειο Πάγο από την ελληνική πλοιοκτήτρια εταιρεία του πλοίου «ICEENERGY» που είχε ναυλωθεί από τις ΗΠΑ για να μεταφέρει το πετρέλαιο στην Αμερική!

Η προσφυγή της εταιρείας κατ’ αρχάς οδήγησε σε έκδοση βουλεύματος που ακύρωσε προηγούμενη δικαστική απόφαση.

Η νέα προσφυγή θα συζητηθεί στον Άρειο Πάγο στις 17 Ιούλη και μέχρι τότε παγώνει κάθε διαδικασία για την ολοκλήρωση της μεταφόρτωσης των καυσίμων!!

Από το ΥΕΝ δηλώνεται ότι έως ότου τελεσιδικήσει η δικαστική εκκρεμότητα δεν αναμένεται το ίδιο να προβεί σε καμιά άλλη ενέργεια που θα αφορά την συνέχιση της μεταφόρτωσης από το «ICEENERGY» στο «LANA».

Άγνωστο είναι έως τώρα πότε θα εκδοθεί η απόφαση των δικαστών του Αρείου Πάγου….

Η εξέλιξη αυτή φρενάρει και καθυστερεί την υπόθεση της απελευθέρωσης των 47 Ναυτεργατών και των πλοίων που εργάζονται αφού οι Ιρανοί έχουν θέσει ως προαπαιτούμενο την μεταφορά του πετρελαίου που τους ανήκει στο Ιράν.

Αποδεικνύεται για πολλοστή φορά η επικίνδυνη εμπλοκή της ελληνικής κυβέρνησης η οποία προκειμένου να φανεί χρήσιμη και να υπηρετήσει τα συμφέροντα των ΗΠΑ ενέπλεξε σε μια τέτοια διαμάχη τα πληρώματα και τα ελληνόκτητα πλοία!».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *