Μόνο με την ισχύ και τις στρατηγικές συμμαχίες μπορεί να καμφθεί ο Ερντογάν

erdogan thumb large

Η τουρκική επιθετικότητα συνεχίζεται αμείωτη και το 2020, χωρίς μάλιστα να εμφανίζει σημάδια υποχώρησης.

Δεν είναι μόνο η Λιβύη, τώρα είναι η Κύπρος ξανά καθώς το Γιαβούζ θα προχωρήσει σε γεώτρηση στο ‘χρυσοφόρο’ οικόπεδο 8. Το συγκεκριμένο οικόπεδο έχει αδειοδοτηθεί στην κοινοπραξία ΕΝΙ-ΤΟΤΑΛ. Είναι δηλαδή γαλλοιταλικό, κάτι που έχει σημασία καθώς δεν επιχειρούν οι Τούρκοι σε αμερικανικών συμφερόντων χώρο.

Η κίνηση αυτή της Τουρκίας εντάσσεται σε ένα στρατηγικό σχεδιασμό της επεκτατικής επιθετικής πολιτικής της Τουρκίας. Η ανοχή των Μ. Δυνάμεων δίνει το δικαίωμα στον Ερντογάν να σκέφτεται ότι θα μπορεί εσαεί να κινείται ανενόχλητα.

Είναι πια σαφές και κατανοητό από όλους τους Έλληνες πως ο Ερντογάν δεν θα σταματήσει μόνο με τις επικλήσεις στο Διεθνές Δίκαιο. Το Διεθνές Δίκαιο εφαρμόζεται με τη δύναμη των όπλων.

Από ελληνικής πλευράς απαιτείται ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεών μας και γεωστρατηγικές συμμαχίες στην ευρύτερη περιοχή μας. Ο East Med είναι μία καλή κίνηση, που δεν επαρκεί.

Η Ελλάδα οφείλει να εκμεταλλευτεί την πολιτική των αγωγών στον μέγιστο δυνατό βαθμό κι επιτέλους να αρχίσει να δρα ως περιφερειακή δύναμη.

Υπερδύναμη δεν είμαστε, αλλά δεν είμαστε και αδύναμοι.

One thought on “Μόνο με την ισχύ και τις στρατηγικές συμμαχίες μπορεί να καμφθεί ο Ερντογάν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *