Τι θα γίνει με τον κεντρικό Τραπεζίτη της Ελλάδας

trapezitis Τραπεζίτη

Τι θα γίνει με τον κεντρικό Τραπεζίτη της Ελλάδας με την εκλογή της νέας Προέδρου της Δημοκρατίας. Θα είναι εκ νέου ο Γ. Στουρνάρας;

Σε κλίμα συναίνεσης ψηφίσθηκε η νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας κι ανοίγει η συζήτηση για το τι θα γίνει με τον κεντρικό Τραπεζίτη . Κατά πολλούς το καλό κλίμα μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί εχέγγυο για πρόσωπο πραγματικά κοινής αποδοχής στη θέση αυτή.

Φυσικά οι ίδιοι που προχωρούν σε τέτοιες (off the record) δηλώσεις είναι κι ίδιοι που ‘ράβουν κουστούμι’ για τη θέση.

Ενόψει της λήξης της θητείας του εν ενεργεία Τραπεζίτη κ. Γιάννη Στουρνάρα έχει αρχίσει η ονοματολογία ωστόσο πριν το τέλος της Άνοιξης δύσκολα θα έχει ξεκαθαρίσει πραγματικά το τοπίο.

Ακούστηκαν έντονα τα ονόματα δύο εν ενεργεία τραπεζιτών οι οποίοι ωστόσο διαψεύδουν τις φήμες λέγοντας πως έχουν σημαντικό έργο να ολοκληρώσουν στις τράπεζές τους.

Στην παρούσα φάση πάντως φαίνεται πως οδηγούμαστε σε μία νέα θητεία του κου Στουρνάρα κάτι που και το πολιτικό σύστημα θα εξυπηρετούσε, καθώς διατηρεί τις ισορροπίες αλλά και τον ξένο παράγοντα που δηλώνει συνεχώς την εξαιρετική συνεργασία που έχει μαζί του.

Ενδιαφέρον έχουν και οι κινήσεις των τραπεζών και τα ομόλογα που σκέφτονται να εκδώσουν εντός του 2020. Λεπτομέρειες για το θέμα στο άρθρο μας ΕΔΩ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *