Η Intrakat αποκτά την Άκτωρ | Το ιστορικό των διαπραγματεύσεων με Ελλάκτωρ και το νέο σκηνικό

Η Ιntrakat αποκτά την Άκτωρ | Το ιστορικό των διαπραγματεύσεων με Ελλάκτωρ και το νέο σκηνικό

Η διεκδίκηση της Άκτωρ, κατασκευαστικού βραχίονα της Ελλάκτωρ, από μεγάλους παίκτες της αγοράς, απασχολούσε εδώ και αρκετούς μήνες τους κατασκευαστικούς κύκλους. Οι διαπραγματεύσεις που διεξάγονταν έβλεπαν το φως της δημοσιότητας, φθάνοντας μάλιστα κι ένα βήμα μέχρι οι δύο πλευρές να δώσουν τα χέρια.

Προηγούμενα deals ναυάγησαν, όμως ασφαλείς πληροφορίες που απομένει να επιβεβαιωθούν με επίσημες ανακοινώσεις προς τις Αρχές του Χρηματιστηρίου, επιβεβαιώνουν ότι η Άκτωρ, περιέρχεται τελικά στον όμιλο Ιντρακάτ, με τίμημα της τάξης των 220 εκατ. ευρώ.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Το deal πραγματοποιήθηκε μεταξύ των βασικών μετόχων της Intrakat Δημήτρη Μπάκο, Γιάννη Καϋμενάκη και Αλέξανδρο Εξάρχου και των μετόχων του ομίλου Ελλάκτωρ: το ολλανδικό fund Reggeborgh και Motor Oil και όπως διαφαίνεται ολοκληρώθηκε μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Λίγες ημέρες νωρίτερα, ο όμιλος Ελλάκτωρ είχε ανακοινώσει την οριστική διακοπή των αποκλειστικών διαπραγματεύσεων με το σχήμα εταιρειών Wade Adams Hellas SMSA και Adamas Group Limited, συμφερόντων του μεγαλοκατασκευαστή Δημήτρη Κούτρα, για την πώληση του συνόλου των μετοχών της θυγατρικής εταιρείας Ακτωρ ΑΤΕ.

Η σημασία της συμφωνίας

Όταν οριστικοποιηθεί κι επισήμως το deal απόκτησης της Άκτωρ από τον όμιλο Ιντρακάτ, τότε το σκηνικό στον κλάδο των κατασκευών θα αλλάξει, με κύριο χαρακτηριστικό την περαιτέρω συρρίκνωση.

Ο όμιλος Ιντρακάτ θα αυξήσει περαιτέρω το συνολικό ανεκτέλεστο υπόλοιπο εργασιών και τη θέση του στην ελληνική αγορά, καθώς θα αναρριχηθεί στις πρώτες θέσεις της λίστας των ισχυρών κατασκευαστών.

Ο στόχος της Intrakat να καταστεί πρωταγωνιστής στις κατασκευές έχει γνωστοποιηθεί από τη διοίκηση προς τους μετόχους της εταιρείας. Υπενθυμίζεται, ότι πρόσφατα η Intrakat, είχε λάβει την έγκριση των μετόχων να προχωρήσει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 100 εκατ. ευρώ, με τη διοίκηση να ανακοινώνει ότι μέρος του αντληθέντος ποσού θα προσανατολιστεί για εξαγορές, καθώς και για να δημιουργηθεί ένας όμιλος με ισχυρή παρουσία στην νοτιοανατολική αγορά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *