Η Νέα Δημοκρατία λέει “όχι” στον εφησυχασμό και ξεκινά το νέο προεκλογικό της μαραθώνιο

Η Νέα Δημοκρατία λέει "όχι" στον εφησυχασμό και ξεκινά το νέο προεκλογικό της μαραθώνιο

Με κυκλωμένη πλέον την 25η Ιουνίου ως την ημερομηνία – ορόσημο για την κάλπη της ενισχυμένης αναλογικής και στον απόηχο του σαρωτικού αποτελέσματος της 21ης Μαΐου, άπαντες στη Νέα Δημοκρατία κινούνται προς την κατεύθυνση του σχηματισμού του παζλ της επόμενης προεκλογικής εκστρατείας, με εκπεφρασμένους τους στόχους της αυτοδυναμίας και του σχηματισμού μίας ισχυρής αριθμητικά κοινοβουλευτικής ομάδας.

Μέσα στις επόμενες ώρες το “γαλάζιο” στρατηγείο μεταφέρεται από το Μέγαρο Μαξίμου στα κεντρικά γραφεία της οδού Πειραιώς, οι συσκέψεις των στελεχών, στις οποίες χαράσσεται η στρατηγική ενόψει της νέας κάλπης πληθαίνουν, ενώ αυτό που μένει να αποτυπωθεί (σε πρώτη φάση) είναι ο χάρτης των περιοδειών του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και κλιμακίων βουλευτών στην Αττική και τις περιφέρειες, προκειμένου ολόκληρη η χώρα να…σαρωθεί από τα κύματα των επισκέψεων τις επόμενες πέντε εβδομάδες.

“Δεν εφησυχάζουμε, δεν κατεβάζουμε ρυθμούς. Μέχρι τις επόμενες εκλογές θα πρέπει να ενισχύσουμε περαιτέρω τα μηνύματά μας προς τους πολίτες”, είναι το μήνυμα που μεταφέρουν υψηλόβαθμοί παράγοντες της Νέας Δημοκρατίας, που ήδη κρατούν στα χέρια τους τις αναλύσεις των αποτελεσμάτων της προηγούμενης Κυριακής, αλλά και κρίσιμα δεδομένα, τα οποία θα διαμορφώσουν τη στοχοθεσία, με το βλέμμα στο περιβάλλον της ενισχυμένης αναλογικής. Τι δείχνουν ορισμένα από αυτά τα δεδομένα;

  • Πρώτον ότι η μεγάλη πλειοψηφία των αναποφάσιστων πολιτών επέλεξε τελικά τη “γαλάζια” παράταξη, όταν έφτασε πίσω από τα εκλογικά παραβάν. Η “ομάδα” των αναποφάσιστων κινήθηκε σε ποσοστό 51,3% προς τη Νέα Δημοκρατία, έναντι 13% που κινήθηκε προς τον ΣΥΡΙΖΑ και 9,6% που κινήθηκε προς το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής.
  • Δεύτερον ότι και οι νέοι σε ηλικία ψηφοφόροι έστρεψαν τελικά την ψήφο τους προς τη…γαλάζια κατεύθυνση, αφήνοντας πίσω δεδομένα ετών, σύμφωνα με τα οποία η οδός Πειραιώς αντιμετώπιζε δυσκολίες προσέγγισης σε αυτήν την κατηγορία. Είναι χαρακτηριστικό ότι στις ηλικίες 17-24 ετών το 32,5% ψήφισε Νέα Δημοκρατία και το 22,7% ΣΥΡΙΖΑ, στις ηλικίες 25-34 ετών το 30,5% ψήφισε Νέα Δημοκρατία και το 21,2% τον ΣΥΡΙΖΑ και στις ηλικίες 35-44 ετών το 34,1% ψήφισε Νέα Δημοκρατία και το 21,8% τον ΣΥΡΙΖΑ.

Με βατήρα τα συγκεκριμένα στοιχεία, αλλά και έτερα που αναλύουν σημείο προς σημείο την ιστορική επικράτηση της “γαλάζιας” παράταξης, οι μηχανές στην οδό Πειραιώς θα παραμείνουν σε φουλ λειτουργία, προτάσσοντας, σε ένα πρώτο επίπεδο, τα βασικά στοιχήματα που ανοίγονται στον ορίζοντα, ενόψει της νέας εκλογικής αναμέτρησης. Και στο πλαίσιο αυτό, το… απεταξάμην στο εφησυχασμό, μαζί με τα σήματα της συσπείρωσης και της συστράτευσης είναι οι πρωταγωνιστές της στρατηγικής, η οποία θα λάβει σάρκα και οστά μέσα στις επόμενες ημέρες.

Οι στόχοι μέχρι την 25η Ιουνίου.

Με το διακύβευμα της σταθερότητας και των ισχυρών κυβερνήσεων, σε ένα αβέβαιο γεωπολιτικά και οικονομικά διεθνές περιβάλλον, να παραμένει κομβικό και σε αυτή τη νέα προεκλογική εκστρατεία, μεγάλο κομμάτι της στρατηγικής θα είναι εστιασμένο στους κεντρογενείς ψηφοφόρους, αλλά και σε ειδικά κοινά, όπως είναι η νέα γενιά και οι γυναίκες. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προετοιμάζεται ήδη για τον επόμενο κύκλο των περιοδειών του, οι οποίες θα…σαρώσουν το μεγαλύτερο κομμάτι της χώρας. Πρώτος σταθμός των επισκέψεων Μητσοτάκη αναμένεται να είναι η Κρήτη, ενώ θα ακολουθήσουν περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, αλλά και νομοί στους οποίους η Νέα Δημοκρατία κατέγραψε χαμηλότερα ποσοστά, σε σύγκριση με τον πανελλαδικό μέσο όρο της.

“Θα πάμε και πάλι πόρτα – πόρτα, πόλη – πόλη και νομό – νομό, προκειμένου να αναλύσουμε διεξοδικά το πρόγραμμά μας για την επόμενη τετραετία. Και πάλι κομβικό για εμάς είναι να μιλήσουμε με θετικό λόγο προς τους πολίτες, να εκπέμψουμε θετικά μηνύματα για το αύριο της Ελλάδας, χωρίς καμία αλαζονεία, χωρίς να μπούμε σε καμία περίπτωση σε λογική πόλωσης ή όξυνσης”, σημειώνει στο Capital.gr, υψηλόβαθμο στέλεχος της “γαλάζιας” παράταξης. Και υπενθυμίζει μία φράση – κλειδί του Κυριάκου Μητσοτάκη και τα σήματα που εξέπεμψε  για τη μηδενική ανοχή σε φαινόμενα αλαζονείας και έπαρσης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *