Επενδύσεις:Αυτά τα projects αλλάζουν τη χώρα

Επενδύσεις

Σε τροχιά ολοκλήρωσης μπαίνουν μεγάλες επενδύσεις στη χώρα μας. Όταν ολοκληρωθούν θα αλλάξουν τον οικονομικό χάρτη της Ελλάδας.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

H ανάπτυξη του Ελληνικού, η επένδυση της Ελληνικός Χρυσός στην Χαλκιδική και οι επεκτάσεις των λιμανιών σε Πειραιά και Θεσσαλονίκη πρωταγωνιστούν.

Ελληνικό

Ελληνικό

Το συνολικό ύψος της επένδυσης φθάνει τα 8 δισ. Ευρώ. Παράλληλα η εταιρεία έχει ανακοινώσει ότι την πρώτη 5ετία θα υλοποιήσει επενδύσεις ύψους 2 δισ. ευρώ. Θα αλλάξουν δε την περιοχή το τμήμα της παραλιακής ζώνης με τη Μαρίνα του Αγίου Κοσμά, το ξενοδοχειακό συγκρότημα – καζίνο, ο ψηλός πύργος διαμερισμάτων, καθώς και δύο εμπορικά κέντρα.

Ελληνικός Χρυσός

Η Ελληνικός Χρυσός έλαβε πριν λίγους μήνες άδειες που χρόνιζαν στα συρτάρια του Υπουργείου Περιβάλλοντος για τις Σκουριές και την Ολυμπιάδα. Οι εξελίξεις αυτές θέτουν τις βάσεις για την έναρξη κατασκευαστικών εργασιών. Μέχρι σήμερα,  η επένδυση της Ελληνικός Χρυσός ξεπερνά τα 1 δισ δολάρια. Έχει αποφέρει 360 εκατ. ευρώ έσοδα στο ελληνικό κράτος, 620 εκατ. ευρώ από εξαγωγές, 225 εκατ. ευρώ σε μισθούς και επιδόματα, και 800 εκατ. ευρώ σε Έλληνες Προμηθευτές. Η εταιρεία έχει επενδύσει περισσότερα από 20 εκατ. ευρώ σε έργα υποδομής και δράσεις για την παιδεία, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, το περιβάλλον.  Με τα Μεταλλεία Κασσάνδρας σε πλήρη ανάπτυξη, αναμένεται να επενδύσει επιπλέον 80 εκατ. ευρώ σε δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης για την τοπική κοινωνία.

Στην πλήρη της ανάπτυξη, η επένδυση αναμένεται να ανέλθει σε επιπλέον 2 δισ. δολάρια και να δημιουργήσει συνολικά περί τις 5.000 θέσεις εργασίας.  

Λιμάνι Πειραιά

λιμάνι πειραιά

Μετά το «πράσινο φως» που άναψε η ΕΣΑΛ στο master plan του ΟΛΠ όλα μπαίνουν στην τελική ευθεία. Έχουμε επενδύσεις άνω των 600 εκατ. ευρώ που προβλέπουν μεταξύ άλλων τη δημιουργία ενός νέου κέντρου logistics. Παράλληλα έχουμε την κατασκευή ενός νέου κέντρου εξυπηρέτησης επιβατών κρουαζιέρας, την επέκταση των σταθμών διακίνησης αυτοκινήτων, τη βελτίωση της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης και την αναβάθμιση του σταθμού εμπορευματοκιβωτίων. Μάλιστα πρόσφατα η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) συμφώνησε να χορηγήσει 140 εκατ. ευρώ για να στηρίξει την επέκταση και αναβάθμιση του λιμανιού του Πειραιά. Μέσα από συνεχείς επενδύσεις την τελευταία δεκαετία ο Πειραιάς έχει γίνει το μεγαλύτερο λιμάνι της Μεσογείου και τέταρτο μεγαλύτερο στην Ευρώπη.

Λιμάνι Θεσσαλονίκης

ΟΛΘ

Δεν θα μπορούσε η Θεσσαλονίκη να μείνει πίσω στον οικονομικό τομέα. Ο νέος ιδιοκτήτης του ΟΛΘ επισπεύδει τις επενδύσεις ύψους 180 εκατ. ευρώ που έχει δεσμευθεί να υλοποιήσει. Πιο σημαντική απ’ αυτές είναι η επέκταση του 6ου προβλήτα. Αυτή θα δώσει τη δυνατότητα στο λιμάνι να εξυπηρετήσει πλοία μεγάλης χωρητικότητας. Πέρα από τις υποχρεωτικές επενδύσεις η κοινοπραξία της South East Gateway Thessaloniki (SEGT), η οποία είναι ο βασικός μέτοχος του ΟΛΘ (67%) έχει προϋπολογίσει πρόσθετες επενδύσεις 90 εκατ. ενώ άλλα 30 εκατ. ευρώ θα δαπανήσει για την αναβάθμιση του μηχανολογικού εξοπλισμού.

One thought on “Επενδύσεις:Αυτά τα projects αλλάζουν τη χώρα

  1. Παράθεμα: Tο κτήριο της Hines επιφάνειας 12.000 τ.μ στον Κηφισό ολοκληρώνεται σε χρόνο-ρεκόρ - De-Facto

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.