Ενδιάμεσες εκλογές – Mid Term Elections | Οι Ρεπουμπλικάνοι αποκτούν μεγαλύτερη δυναμική για τις ενδιάμεσες εκλογές 2 εβδομάδες πριν τις κάλπες

Ενδιάμεσες εκλογές – Mid Term Elections | Οι Ρεπουμπλικάνοι αποκτούν μεγαλύτερη δυναμική για τις  ενδιάμεσες εκλογές 2 εβδομάδες πριν τις κάλπες

Δημοκρατικοί που είχαν την ελπίδα να διατηρήσουν τον έλεγχο του Κογκρέσου είναι αποδέκτες νέων μηνυμάτων ότι το πολιτικό κλίμα ανατρέπεται στις ΗΠΑ, σύμφωνα με νέες προβλέψεις για τις ενδιάμεσες εκλογές της 8ης Νοεμβρίου με βάση τις οποίες θα μπορούσαν να χάσουν από 14 έως 21 έδρες.

Μία νέα πρόβλεψη, από το Cook Political Report, που ακολουθεί σειρά δημοσκοπήσεων που δείχνουν κέρδη για τους Ρεπουμπλικάνους, δείχνει επίσης σημάδια υψηλής προσέλευσης στις κάλπες σε ορισμένες πολιτείες, καθώς απομένουν πλέον λίγο περισσότερο από δύο εβδομάδες.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Ένα κέρδος αυτού του μεγέθους θα ήταν αρκετό για να ανατρέψει την Πρόεδρο της Βουλής Nancy Pelosi και τη Δημοκρατική πλειοψηφία της και να αναδιαμορφώσει δραματικά το πολιτικό περιβάλλον στην Ουάσιγκτον. Οι Δημοκρατικοί έχουν επί του παρόντος πλειοψηφία 220-212 στη Βουλή.

Οι Δημοκρατικοί συνεχίζουν να αντιπαρατίθενται με τους Ρεπουμπλικάνους στο ζήτημα των αμβλώσεων, αφού το Ανώτατο Δικαστήριο ανέτρεψε τον νόμο Roe εναντίον Wade το περασμένο καλοκαίρι, αν και ορισμένοι υποψήφιοι έχουν βρει τρόπους να αποστασιοποιηθούν ελαφρώς από την βασική γραμμή του κόμματος σε αμφισβητούμενες πολιτείες. Ωστόσο, το ζήτημα του υψηλού πληθωρισμού παραμένει το κυρίαρχο κριτήριο των ψηφοφόρων ενόψει των επερχόμενων εκλογών όπως έχει αναδεχθεί σε όλες τις τελευταίες δημοσκοπήσεις από τον περασμένο Ιούνιο.

«Σε κόκκινες και μοβ (αμφισβητούμενες) πολιτείες, πολλοί Δημοκρατικοί εξακολουθούν να τρέχουν εντυπωσιακά μπροστά από τα εκλογικά ποσοστά του Προέδρου Biden και παραμένουν μεγάλα φαβορί για τις ενδιάμεσες εκλογές. Την ίδια στιγμή, μερικοί από τους μεγαλύτερους πονοκεφάλους των Δημοκρατικών είναι σε γαλάζιες πολιτείες όπως η Νέα Υόρκη, το Όρεγκον, το Κονέκτικατ και ακόμη και το Ρόουντ Άιλαντ, όπου προσπαθούν απεγνωσμένα να σώσουν τις έδρες που τους πρόσφερε άνετα ο Biden το 2020», γράφει ο εκλογικός αναλυτής Dave Wasserman.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *