Εγκλωβισμένοι 50.000 Ρώσοι και Ουκρανοί ναυτικοί σε λιμάνια

oukrania ukraine

Καθώς προχωράμε στην 13η μέρα πολέμου, χιλιάδες Ουκρανοί και Ρώσοι ναυτικοί έχουν εγκλωβιστεί σε λιμάνια σε όλο τον κόσμο ή πάνω σε πλοία.

Σύμφωνα με τη WSJ υπολογίζεται ότι ο συνολικός αριθμός τους ανέρχεται στις 50.000 οι οποίοι δεν μπορούν να ξεμπαρκάρουν ούτε οι ναυτιλιακές εταιρείες να τους αντικαταστήσουν εύκολα.

Thank you for reading this post, don't forget to subscribe!

Ειδικότερα, δεν υπάρχουν πτήσεις να επιστρέψουν σπίτι τους, και οι περισσότεροι δεν μπορούν να πληρωθούν, καθώς οι τραπεζικοί τους λογαριασμοί έχουν μπλοκαριστεί λόγω των κυρώσεων.

Τα πληρώματα από τη Ρωσία και την Ουκρανία αποτελούν συνολικά το 17% των 1,9 εκατομμυρίων ναυτικών στον κόσμο και τουλάχιστον 60.000 βρίσκονται επί του παρόντος στη θάλασσα ή στα λιμάνια.

Εγκλωβισμένοι 50.000 Ρώσοι και Ουκρανοί ναυτικοί σε λιμάνια
Εγκλωβισμένοι 50.000 Ρώσοι και Ουκρανοί ναυτικοί σε λιμάνια

«Είναι μία ακόμη πρόκληση για τα πληρώματα και άλλο ένα χτύπημα στις αλυσίδες εφοδιασμού τη στιγμή που βγαίνουμε από την πανδημία Covid», δήλωσε στη The Wall Street Journal ο Γιώργος Ξηραδάκης διευθύνων σύμβουλος της ναυτιλιακής συμβούλου XRTC Business Consultants:

«Δημιουργείται ένα μεγάλο κενό γιατί ένα μεγάλο μέρος των Ρώσων και Ουκρανών ναυτικών είναι ανώτεροι αξιωματικοί όπως καπετάνιοι, στελέχη και μηχανικοί. Συχνά εργάζονται στα ίδια πλοία και δεν μπορείτε να βρείτε ανθρώπους αυτής της βαθμίδας για να αντικατασταθούν εύκολα».

tanker 1
Τεράστια κέρδη για τα δεξαμενόπλοια | Aβεβαιότητα για το μέλλον

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *