Γιάννης Κούστας | Νέες «φουρτούνες» στις Σπέτσες;

o Γιάννης Κούστας

Γιάννης Κούστας:  Νέες «φουρτούνες» στις Σπέτσες;

Η απόφαση που πήρε πριν από λίγες ημέρες το ΚΑΣ για τη βίλα του εφοπλιστή Γιάννη Κούστα και της συζύγου του, Δήμητρας Κούστα, στις Σπέτσες και δημοσίευσε αποκλειστικά το mononews, δημιουργεί νέα δεδομένα.

Θυμίζουμε ότι το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, ζήτησε μείωση του όγκου της διώροφης οικίας που θέλει να φτιάξει ο εφοπλιστής στην περιοχής της Παναγίας Αρμάτας.

Επίσης, το mononews είχε δημοσιεύσει και τις αποφάσεις που έλαβε το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Σπετσών, το οποίο θα καταθέσει master plan για την περιοχή της Αρμάτας, ενώ προτίθεται να γίνουν και απαλλοτριώσεις ιδιωτικών εκτάσεων, όπου χρειάζεται.

Ωστόσο, όπως μαθαίνουμε από το νησί και τις φήμες που κυκλοφορούν στις Σπέτσες, υπάρχει ένα σημείο στην απόφαση του δημοτικού συμβουλίου το οποίο μπορεί να προκαλέσει τεράστιο πρόβλημα στον Γιάννη Κούστα.

Συγκεκριμένα, στην απόφαση τονίζεται: «Θα γίνει πολεοδομική μελέτη που θα επαναπροσδιορίσει την πολεοδομική και λειτουργική οργάνωση του χώρου στη βάση της οποίας και θα προταθεί η τροποποίηση του ισχύοντος ρυμοτομικού σχεδίου και του πολεοδομικού κανονισμού στην έκταση της Αρμάτα και φυσικά θα προσδιορίσει τις ιδιωτικές εκτάσεις που θα είναι αναγκαίο να απαλλοτριωθούν».

To de-facto ρώτησε μηχανικό τι σημαίνει η φράση «τροποποίηση του πολεοδομικού σχεδιασμού».

Όπως μας τόνισε, ουσιαστικά σημαίνει ανατροπή σε όλη τη δυνατότητα δόμησης που δίνεται με τους ισχύοντες κανονισμούς.

Δηλαδή, μπορεί να υπάρξει ακόμη και μείωση του συντελεστή δόμησης, του μέγιστου ύψους και της κάλυψης του οικοπέδου, εφόσον η μελέτη που παραγγέλθηκε το προβλέψει.

Η απόφαση για το σπίτι του Κούστα έρχεται μάλιστα σε μια χρονική στιγμή όπου υπάρχει κόντρα του υπουργείου Περιβάλλοντος με τους δημάρχους Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, Αλίμου, Γλυφάδας, οι οποίοι παγώνουν τις οικοδομικές άδειες προκειμένου να μην κτίζονται κτίρια με μεγάλα ύψη, όπως προβλέπει ο ΝΟΚ.

Ο Γιάννης Κούστας, πλέον, θα πρέπει εκτός από την απόφαση του ΚΑΣ να περιμένει και την πολεοδομική μελέτη του δήμου Σπετσών προκειμένου να γνωρίζει τι θα κτίσει τελικά.

Υπενθυμίζεται ότι το αρχικό πλάνο του ήταν να ανεγερθεί οικία 800 τ.μ. σε οικόπεδο έκτασης 1.685.53 τ.μ.

Αναδημοσίευση από wiseman

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *