Ο κοροναϊός «βυθίζει» τις τιμές του πετρελαίου

εξόρυξη πετρελαίου

Ο κοροναϊός «βυθίζει» τις τιμές του πετρελαίου. Συναρτήσει και των γεωπολιτικών εξελίξεων το πετρέλαιο μπορεί να παραμείνει «καθηλωμένο» για μήνες.

Οι παγκόσμιες εξελίξεις προκαλούν ανησυχία στους γνώστες της αγοράς ενέργειας για την πορεία ζήτησης του πετρελαίου.

Ως γνωστόν το τελευταίο διάστημα έχει παρατηρηθεί ‘βουτιά’ στις τιμές του πετρελαίου. Οι διεθνείς αναλυτές θεωρούν πως αυτή η πορεία μάλλον θα συνεχιστεί. Η πρόβλεψη αυτή δεν γίνεται βάση μόνο των γεωπολιτικών εξελίξεων αλλά και του θανάσιμου κινεζικού κοροναϊου.

Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν πάνω από 3% τη Δευτέρα, ενώ οι συμμετέχοντες στην αγορά ενέργειας ανησυχούν όλο και περισσότερο για την πορεία της ζήτησης λόγω του κοροναϊού .

Ο ιός ξεκίνησε από την κινεζική πόλη Wuhan κι  έχει εξαπλωθεί σε άλλες μεγάλες πόλεις όπως το Πεκίνο, η Σαγκάη, το Μακάο και το Χονγκ Κονγκ. Η Κίνα έχει προειδοποιήσει ότι η ικανότητα του κοροναϊού να εξαπλωθεί γίνεται όλο και πιο ισχυρή. Αυτό προκαλεί ανησυχία στις αγορές και οδηγεί σε απότομη πτώση των τιμών του πετρελαίου.

«Η τιμή του πετρελαίου κινείται κάτω από τα 60 δολάρια το βαρέλι και αυτό συμβαίνει παρά τους περιορισμούς της διαχείρισης των προμηθειών που συμφώνησαν όλοι οι χώρες του ΟΠΕΚ και του ΟΠΕΚ+», δήλωσε ο Paul Gambles, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του MBMG Group στο CNBC.

Αν συνυπολογιστούν όλοι οι παράγοντες, η ζήτηση είναι αρκετά ήπια και αυτό  «δείχνει σε μια πολύ αρνητική κατεύθυνση για την τιμή», πρόσθεσε.

Μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ τους τρόπους πρόληψης από τον ιό όπως οι ειδικοί συμβουλεύουν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *